fbpx

Skalfasader

Alltid drömt om ett drömleende? Behandling med skalfasader är ett av många alternativ för att få ett vackert leende – boka tid för kostnadsfri konsultation så kan vi ge dig ett prisförslag på behandling

En skalfasad, tandfasasd eller laminat som det även kallas, är ett lövtunnt skal av porslin som limmas fast på den egna tandens utsida, likt en lösnagel. Med hjälp av denna kan tändernas form och färg ändras.

I vissa fall behöver slipningar ske på den egna tanden för att bereda plats för fasaden så att tänderna inte blir bulliga eller för att det måste ske för att fasaderna ska bli raka och jämna.

Om tänderna sen tidigare är mycket lagade och missfärgade kan det istället behöva göras heltäckande porslinskronor.

Behandlingen påbörjas först med en digital planering utifrån dina önskemål och dina tänders förutsättningar. Tillsammans med våra tandläkare sker en noggrann genomgång av den digitala planeringen. När planeringsfasen är klar och godkänd av dig görs först en provning i munnen utan åverkan på tänderna för att du ska få en uppfattning om slutresultatet. Om det behövs göras justeringar görs en ny inprovning. Därefter påbörjar framställandet av fasaderna och sista steget är att de fästs och limmas fast.

De vanligaste anledningar till att göra en behandling med skalfasader är slitage, trasiga tänder, ett utseende som du inte är nöjd med, tänder som har felställningar – står snett, krokigt eller i en fel position. Andra anledningar är att få bort gluggar mellan tänder, göra för små eller korta lite större eller längre. Men även att snygga till missfärgade tänder.

Pris på skalfasader

Vi erbjuder kostnadsfri konsultation för skalfasader. Skalfasader är unika för dig och dina tänder, de kan utföras med olika material och metoder. I vissa fall kan behandlingen vara berättigad till ersättning från högkostnadsskyddet vilket påverkar priset på behandlingen. Av denna anledning behöver vi vid en konsultation göra en bedömning avseende rätt till ersättning, möjligheter till behandling så väl som lämplig metod och material.

skalfasad1
skalfasad2
skalfasad3

Kontakta oss

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig med dina frågor och funderingar.