fbpx

Tandimplantat

Vad är ett tandimplantat? Ett tandimplantat är en räfflad titanskruv. Titan har använts i många år vid operationer i övriga kroppen. Skruven växer fast och ersätter en tandrot, som sen går att bygga tand på

Vi utför alla implantbehandlingar på kliniken med vanlig tandläkarbedövning.  Operationen är okomplicerad och de flesta upplever mycket lite obehag efteråt. Det finns möjlighet att få lugnande medel i samråd med din tandläkare. Operationerna sker främst utav specialist i käkkirurgi.

Vi arbetar med implantat sen många år då det är den bästa metoden att ersätta förlorade tänder. Det går att ersätta allt från en enstaka tand till hela käken med nya fastsittande tänder.

Fördelar med implantat

    • Du kan äta, prata och skratta utan oro för att tänderna ska lossna.
    • Dina nya tänder sitter fast förankrade som dina egna.
    • Du kan äta precis vad du vill, knäckebröd, morötter eller äpplen utan oro
    • Du får möjlighet att välja om du vill återfå ditt naturliga leende eller ett ”Hollywood-leende”
    • Behandlingen är trygg och beprövad.

Nuförtiden är avsaknad av käkben inget hinder för att behandlas med implantat – vår specialist i käkkirurgi har erfarenhet och kompetens av att ersätta ben med hjälp av olika beprövade metoder.

Hur mycket kostar implantat?

Varje implantatbehandling är unik då det finns olika förutsättningar hos olika individer för att få tandimplantat

Behandling med implantat kan utföras i nästan alla fall men ibland måste förlorat käkben ersättas med hjälp av olika metoder. I vissa andra fall behövs förlängd läkningstid. Det kan ibland förekomma att det behövs speciella material eller konstruktioner. Det är faktorer som dessa som kan påverka kostnaden för en behandling med implantat.

Du är alltid välkommen att boka tid för en kostnadsfri konsultation för tandimplantat, för att få veta hur möjligheterna till behandling är för just dig och vad din implantatbehandling uppskattas kosta.

Kontakta oss

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig med dina frågor och funderingar.