fbpx

Vanliga frågor och svar

Här kan du få svar på de vanligaste frågor som patienter funderar över, allt från tandvårdsrädsla, akut tandvård, tandvärk till betalningsmetoder. Du kan även ställa en fråga direkt till tandläkaren.

Du kan betala din tandvård med kort eller kontanter. I vissa fall tillämpas förskottsbetalning. Vi har ingen fakturahantering. Läs om delbetalning nedan.

I samarbete med Resurs bank kan vi erbjuda räntefri delbetalning upp till 24 månader. Fråga oss när du kommer på ett besök så berättar vi gärna mer. Maxbelopp är 50 000:-. Startavgift samt månatlig aviavgift tillkommer.

Vi har lång erfarenhet av att behandla tandvårdsrädda patienter med gott resultat och kan även erbjuda ångestdämpande sedering vid behov. Tandvårdsrädda patienter som vi har behandlat är mycket nöjda, läs gärna om deras erfarenheter på Facebook. Säg gärna till att du är tandvårdsrädd när du bokar tid så avsätter vi extra tid för dig!

Värk i tänder kan ha olika orsaker men de vanligaste är en inflammation eller infektion orsakad av hål i tanden. Även besvär med ilningar kan vara tecken på en infektion, ett hål, spricka i en tand, eller hård tandborstning som skadat tandens rotyta. Det är väldigt viktigt att du kontaktar oss för ett akutbesök så vi kan identifiera orsaken till dina besvär för att allvarliga komplikationer inte ska uppstå.

Vid svåra akuta tillstånd såsom allvarliga frakturer, tand- käk- och ansiktsskador eller efterblödningar i mun och munhåla kvällar och helger, hänvisar vi till Käkkirurgiska kliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala. De nås dygnet runt via växeln på telefon 018 – 611 00 00. Har du akuta besvär helgtid, såsom lösa tänder, svår tandvärk, lossnade fyllningar och sönderbitna tänder kontakta Privattandläkarjouren i Uppsala, mellan 9.00-12.00 på helger, telefon 070-233 19 31. Du kan även kontakta Akuttandvårdskliniken i Uppsala, mellan 09.00–11.00 på helger. Telefon 018– 611 63 50, adress Vretgränd 9A, 1 tr.

Kontakta oss

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig med dina frågor och funderingar.